Gebakken aubergines à la Méditerranée

13
Makkelijk
Gebakken aubergines à la Méditerranée

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Gebakken aubergines

Snijd het kontje van de aubergines en snijd de aubergines in plakken van circa 0,5 centimeter dik. Kluts de eieren. Strooi de bloem en paneermeel apart op een bordje. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Wentel de plakken aubergine eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door het paneermeel. Bak de aubergines op laag vuur in circa 7 minuten om en om goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en peper.

Kabeljauw met penne en pesto

Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd de kabeljauwfilet in 4 gelijke porties en wentel ze door de bloem. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw om en om in circa 6 minuten goudbruin en gaar. Pluk de basilicum en pel de knoflook. Pureer de basilicum, knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie extra vergine met de staafmixer tot pesto. Halveer de cherrytomaatjes. Roer de cherrytomaatjes en de helft van de pesto door de penne. Breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Verdeel de penne over borden. Leg de kabeljauwfilets en de gebakken aubergines erbij. Lepel de resterende pesto erover.

    Ingredienten

    4
    Personen

    Gebakken aubergines

    • 2 aubergines
    • 4 eieren
    • 100 g bloem
    • 200 g paneermeel

    Kabeljauw met penne en pesto

    • 300 g volkoren penne
    • 400 g kabeljauwfilet
    • 8 el bloem
    • olijfolie om te bakken
    • 1 bosje basilicum
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 el pijnboompitten
    • 3 el geraspte Parmezaanse kaas
    • 150 ml olijfolie extra vergine
    • 250 g cherrytomaatjes

    Extra nodig:

    • keukenpapier
    • staafmixer
    Gebakken aubergines à la Méditerranée
    Geef je waardering
    13