Wortels worden al langer gebruikt in bakrecepten. Kijk bijvoorbeeld naar de carrot cake, de wortels in dit beslag maken de cake extra zoet en smeuïg. Dit is volgens sommigen ook de reden waarom wortels ooit de basis zijn gaan vormen van de worteltjestaart: in de middeleeuwen waren zoetstoffen duur en waren wortels een goede vervanging.

Waarom courgette toevoegen?

Maar courgette door je baksel? Ja, dat kan dus ook. Naast dat het een slimme manier is om meer groenten te verwerken in je eten geeft het je baksel extra smeuïgheid, textuur, vezels en voedingsstoffen. En de courgettesmaak? Die proef je niet meer terug in het eindresultaat. 

Hoe voeg ik courgette toe?

Bij het gebruiken van geraspte courgette in je bakrecept is het belangrijk om te onthouden dat courgette veel vocht verliest - helemaal tijdens het verwarmen. Wil je extra water in je recept? Dan hoef je niets te doen. Wil je dit niet, dan is het handig om de geraspte courgette eerst uit te knijpen voordat je het door je beslag mengt. 

Moestuincakeje

Wil je het zelf proberen? Hier vind je het recept voor de 'moestuincakjes' van 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Daar zitten behalve courgette ook wortel, gember en appel doorheen.