Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

,,Ik ben veranderd, maar de wereld is ook veranderd", stelt Van Veen, vrolijk als altijd. ,,Gezondheid en vitaliteit zijn een grotere rol gaan spelen in ons leven en dus ook in ons bakgedrag. Vroeger kookten we meer eenheidsworst, nu houden we veel meer rekening met zaken als glutenallergie of lactose-intolerantie." Zo geeft de kok vaker alternatieven voor mensen met zo'n voedselbeperking. ,,Je kan bijvoorbeeld bloem meestal eenvoudig vervangen door havermeel. Het is natuurlijk voor ieder mens gezonder om niet overal massaal suiker overheen te gooien maar ook eens op zoek te gaan naar alternatieven.”

Bovendien is het menu dat Van Veen de kijkers voorschotelt veel diverser geworden. ,,Het waren in het verleden toch vooral taartjes", lacht hij. ,,Nu richten we ons ook op zelfgebakken brood, of pretzels, worstenbroodjes en croissants." 

De kok had een keer een item met alfajores opgenomen toen koningin Máxima het recept van haar moeder deelde ter gelegenheid van haar verjaardag. ,,Het leuke van 24Kitchen is dat we ook veel kijkers over de grens hebben", stelt Van Veen. ,,We worden ook bekeken in de Balkanlanden, Turkije en Portugal. Dus daar probeer ik wat meer rekening mee te houden.”