Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Keurslagerij Jongmans uit Klundert heeft gisteren in Nieuwegein de prijs gewonnen van Lekkerste Gehaktbal 2019. Terwijl eigenaar slager Jean Pierre Jongmans en Rob Antens - die al 15 jaar bij Jongmans werkt - nog bij de prijsuitreiking zijn, vertelt medewerkster Rianne de Visser hoe blij ze hier mee is. 

,,Vorig jaar hebben we ook meegedaan, toen werden we derde. Nu is het natuurlijk supergoed dat we eerste zijn geworden. Daar ben ik hartstikke blij mee en ik denk mijn baas ook wel. Laten we hopen dat de mensen nu van heinde en verre komen om onze gehaktballen te kopen.”

Tweede en derde werden keurslager Koen van Vugt uit Drunen en Maarnse Slagerij uit Maarn. De ballen kregen een keuring waarbij de jury lette op geur, smaak, samenstelling en bewerking.

Niet te veel kruiden

Vanuit de auto op de terugreis naar Klundert meldt slager Antens dat voor een goede gehaktbal het belangrijk is dat er goed vlees voor wordt uitgezocht. Waarom is hij zo lekker? ,,Wij gebruiken smaakvol vlees met daarbij niet te veel kruiden, mooi rond en goed van kleur."