Wat is een Airfryer?

Te beginnen bij de basis - mocht je de hele hype gemist hebben: wat ís een Airfyer? De Airfryer, die in 2010 op de markt werd gebracht door Philips, is een keukenapparaat dat voedsel krokant bakt. Het resultaat is vergelijkbaar met die van een friteuse. Het krokante laagje wordt bereikt door de ingebouwde ventilator die hete lucht in hoge snelheid circuleert. Dat klinkt als een oven, maar is het niet. In dit artikel leggen we het verschil tussen beide apparaten uit. 

 

Aluminiumfolie en bakpapier

Op de website van Philips wordt beschreven dat het gebruik van bakpapier of aluminiumfolie mogelijk is, al zitten hier wel een aantal haken en ogen aan. Zo mogen beide producten niet buiten de bak uitsteken, of het hele mandje bedekken. ,,Je maaltijd wordt alleen gelijkmatig gaar en knapperig als de lucht goed door de mand kan stromen. Als je de bodem van de mand bedekt, neemt de luchtstroom in de mand af, waardoor de gerechten in de Airfryer minder krokant en smakelijk worden bereid'', wordt er op de website beschreven.

Daarnaast is het erg belangrijk om aluminiumfolie of bakpapier nooit zonder dat je er eten op plaatst in de Airfryer te leggen. ,,Het bakpapier of de aluminiumfolie kan naar het verwarmingselement worden gezogen en gaan branden. Zorg er ook voor dat het stuk bakpapier of aluminiumfolie dat je gebruikt iets groter is dan de maaltijd die je bereidt.''