1. Aardappeltaart met Emmentaler en rozemarijn
Een hartige taart waaraan je geen zout toevoegt en die kaas met minder zout bevat. De nootachtige, zoetige smaak van Emmentaler combineert heerlijk met het frisse en harsige van verse rozemarijn en het pittige van rucola. Een aardappeltaart om je vingers bij af te likken!
2. Salade Shirazi
Gelukkig past brood in een zoutarm dieet, dus jij kunt lekker genieten van deze lekkere salade met kalkoenfilet en focaccia. Kalkoenfilet is zoutarm en ook de frisse salade van komkommer, paprika, tomaat en ui bevat geen toegevoegd zout. Daarentegen zorgen kruiden als ras el hanout, koriander en gember voor een heerlijke, Oosterse smaak. Genieten!
4. Mafaldine al verde
Ook pasta behoort tot de mogelijkheden bij een zoutarm dieet. Pasta met groene groenten klinkt misschien wat saai, maar schijn bedriegt. Naast de bekende pastagroenten als ui, paprika en courgette bevat de romige pastasaus namelijk doperwten en groene asperges. En daar blijkt het niet bij, want de topping bestaat uit lekkere knapperige chips van artisjokharten. Bijzonder!
5. Chocolatebar de luxe
Deze luxe chocoladebar zit boordevol heerlijke ingrediënten, zoals cranberries en abrikozen. Een lekkere, zoutarme snack voor als je stevige trek hebt. Zorg er wel voor dat de noten ongezouten zijn, want anders voeg je toch nog zout toe aan je dieet.
7. Kaasbroodjes
Kaasbroodjes kun je ook eten als je een zoutarm dieet volgt. Als je maar kaas met minder zout gebruikt. Dit recept bevat minder zoute Gruyère. Als je daarnaast zoutarme bouillon en kazen als Maaslander, Maasdammer of IJsselkaas gebruikt, zit je helemaal goed. Geniet ervan!
8. Cajunsoep met vis
Deze pittige vissoep zit boordevol verse groenten en dat is supergezond. Gebruik natriumarme bouillon en koop cajunkruiden zonder toegevoegd zout. Let ook op bij de aankoop van garnalen en kies garnalen met het minste zout. Dan heb jij alle ingrediënten in huis voor een heerlijke, zoutarme soep.
Tip: als je op zoek bent naar een geschikte vervanger voor sojasaus, dan kun je coconut aminos gebruiken. Deze bevatten veel minder zout dan traditionele sojasaus.