Dit artikel is eerder verschenen op AD Koken & Eten. Meer culinair nieuws? Kijk dan hier.

Het zeewierbrood bevat twee soorten zeewier, de helft minder zout, minder koolhydraten én kilocalorieën dan gewoon brood. Daarnaast bevat het brood juist méér vitaminen, mineralen en jodium. Daarbij bestaat het voor 20 procent uit zeewier, wat vele malen minder belastend is voor de aarde dan tarwe. 

Producent Seamore is onder andere bekend van hun zeewierpasta, zeewierbacon en zeewierwraps, welke onder andere verkrijgbaar zijn bij PLUS Supermarkten. Op dit moment moet de zeewier nog uit Ierland, Bretagne en Zuid-Korea worden geïmporteerd, omdat de gebruikte soorten nog niet voldoende in Nederland voorhanden zijn. Het is echter wel de bedoeling dat het wier in de toekomst in Nederland geoogst kan worden. 

Het brood, dat volgens Willem Sodderland van Seamore in de verte naar groente smaakt, is ontwikkeld in samenwerking met broodproducent BBROOD. Het doel was een ‘gewoon’ brood te maken dat je kunt beleggen als elk ander soort brood. ,,Het is een subtiele smaak’’, vindt Sodderland. ,,Voor mij smaakt het als gewoon brood. Niet heel hartig of vissig. We wilden het zo toegankelijk mogelijk maken.’’

Het zeewierbrood is nu verkrijgbaar bij BBROOD en bij Marqt.