Cajunsoep met vis

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Cajunsoep met vis

Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een (soep)pan en bak de knoflook en cajunkruiden circa 2 minuten. Voeg het water, bouillonblokjes en de rijst toe en laat circa 15 minuten koken. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in halve maantjes. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringen. Snijd de vis in blokjes Voeg de groente en de vis toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg vlak voor het serveren de garnalen toe. Breng de soep op smaak met een beetje peper. Snijd het brood in plakken en serveer bij de soep.

Ingredienten

4
Personen

Cajunsoep met vis

  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 el cajunkruiden
  • 1.2 l water
  • 2 visbouillonblokjes
  • 150 g zilvervliesrijst
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 0.5 bosje bleekselderij
  • 0.5 bosje bosuitjes
  • 4 tomaten
  • 300 g vis naar keuze
  • 100 g roze garnalen
  • 1 meergranenstokbrood
Geef je waardering
1