Wist je dat je bepaalde groentes en kruiden zelf opnieuw kunt laten groeien? Bekijk hier de groente- en kruidenlijst met tips

 

Aardappels

Rooi je aardappels pas als het loof helemaal is afgestorven. Dit betekent namelijk dat de aardappels uitgegroeid zijn.

Bekijk hier alle aardappelrecepten

Miniatuur

Andijvie

Zaai winterandijvie na de langste dag van het jaar (rond 21 juni), dan is de kans op de perfecte krop andijvie het grootst.

Bekijk hier alle recepten met andijvie

Miniatuur

Aubergines

Aubergines groeien het beste in een lekker warme kas. Een beetje mest erbij en de plant is klaar om smaakvolle aubergines te laten groeien.

Bekijk hier alle auberginerecepten

Miniatuur

Bieten

Laat tijdens het koken een stukje loof aan de biet zitten. Dat voorkomt dat het sap van de biet eruit loopt. Dat is fijn, want dan blijven de bietjes lekker sappig. Een klein klontje boter erbij in de pan voorkomt overkoken.

Bekijk hier alle recepten met bieten

Miniatuur

Courgettes

Oogst de courgette op tijd! Courgette groeit heel snel en het is zonde als ze te groot worden, want dan zit er weinig smaak meer aan.

Bekijk hier alle courgetterecepten

Miniatuur

Komkommers

Zorg dat je op tijd de ranken van de komkommer gaat leiden. Je kunt bijvoorbeeld verticale draden spannen en daar de ranken omheen draaien. Zo krijgt de plant overal voldoende zon.

Bekijk hier alle recepten met komkommer

Miniatuur

Pompoenen

Zit er een mooie pompoen aan je pompoenplant? Zorg dan dat je deze op een verhoging plaatst, zodat de vrucht niet op de (natte) grond ligt en daardoor kan gaan rotten.

Bekijk hier alle pompoenrecepten

Miniatuur

Prei

Een tip voor de portemonnee: kies voor zaadjes in plaats van plantjes. Een preiplantje kost al gauw zo’n 10 cent. Uit een zakje zaadjes van 1,50 euro kun je zelf wel zo’n 300 tot 400 prachtige preiplantjes laten kiemen. Dat scheelt nog eens!

Bekijk hier alle recepten met prei

Miniatuur

Spekbonen

De boon is een echte warmteplant die maar heel weinig water nodig heeft. Hoe meer water, hoe slechter voor de plant. De blaadjes worden dan geel en sterven af. Weinig water geven is de beste manier om spekbonen te laten groeien.

Bekijk hier het recept voor Indiase spekbonen met kip tandoori

Miniatuur

Tomaten

De tomatenplant zit vol met dieven. Jonge scheuten uit de oksels van de plant stelen als het ware de energie van de plant. Haal je die niet weg, dan is er te weinig energie voor de tomatenplant om mooie tomaten te laten groeien. Dus ‘dief’ de okselscheuten, zodat er ook daadwerkelijk tomaten gaan groeien aan je plant.

Bekijk hier alle recepten met tomaten

Miniatuur