Kooktips

Wildkalender + inspiratie voor wildgerechten

Wild is de benaming voor een groep dieren die leeft in de vrije wildbaan en volgens wetgeving bejaagd mag worden. Het hele jaar door is wild te verkrijgen, omdat er op verschillende periodes verschillend wild geschoten mag worden. Het culinaire wildseizoen start 15 oktober en loopt tot 31 december. De jacht op fazant en haas wordt 15 oktober geopend, maar in Nederland kun je ook jagen op haas, patrijs, wilde eend, houtduif en wild konijn.

Volgens de wet is bepaald wanneer het jachtseizoen is en op welke soorten dieren gejaagd mag worden. Deze beperking is nodig om de populatie van wilde dieren te beschermen. Wilde eend, patrijs, ganzen, konijn en houtduif kun je trouwens al vanaf augustus in restaurants en winkels vinden, fazant, haas en hert vanaf oktober.

Tip: wat is de juiste kerntemperatuur voor wild? Lees het hier

Konijnenrug met mosterdsaus

Hertenstoof met Pommes Amandes

Hertenrack met spruitjespuree
en stoofpeertjes

Wildragout

Gebardeerde patrijs met jeneverbessensaus,
stoofpeertjes en winterse spruitjes

Wilde eend met vanille-portsaus,
pompoen en gefrituurde schorseneren