De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

konijnenrug met mosterdsaus

45 min (voor)bereidingstijd
Konijnenrug met mosterdsaus

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

Bereidingswijze

Aardappels koken

Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en breng de aardappels in water met een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.

Bospenen roosteren

Verwarm de oven voor op 200⁰C. Laat een klein stukje groen aan de bospenen zitten. Schil de bospenen en snijd ze in de lengte doormidden. Verdeel de bospenen over een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en snijd de uien in parten. Meng de partjes ui met de bospenen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Rooster de bospenen en uien 20 minuten in de oven.

Mosterdsaus

Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak de bloem al roerend 3 minuten mee. Voeg de melk toe en roer het geheel goed door met een garde. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur circa 5 minuten koken. Snijd intussen de augurken in blokjes en voeg de mosterd, augurken en zilveruitjes toe aan de saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 5 minuten onder constant roeren met een houten lepel doorkoken.

Konijnenrug bakken

Verhit een scheut olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi het konijn met een beetje zout en versgemalen peper en bak het konijn rondom goudbruin. Leg het konijn op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.

Aardappelpuree

Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen. Pureer de aardappels met een pureestamper en roer beetje bij beetje de melk en de rest van de boter erdoor. Breng de aardappelpuree op smaak met versgemalen peper en rasp van de sinaasappel.

Dragon hakken

Pluk en hak de dragon fijn.

Aan tafel!

Snijd de konijnenrug in plakjes. Schep de aardappelpuree op bord en verdeel de bospenen en uien erover. Leg de plakjes konijnenrug erop, lepel de saus erover en bestrooi met dragon.

Kinderen horen ook in de keuken! Chef Hugo neemt in elke aflevering een pupil mee op stap en geeft handige tips bij het koken van hun zelfbenoemde lievelingsgerechten. Van inkopen doen tot handige technieken en van heerlijke bereidingen tot spannende experimenten: in Smaakpupillen komt het allemaal voorbij!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker