Aardappels koken
Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en breng de aardappels in water met een beetje zout aan de kook. Kook de aardappels met deksel op de pan in circa 20 minuten gaar.
Bospenen roosteren
Verwarm de oven voor op 200⁰C. Laat een klein stukje groen aan de bospenen zitten. Schil de bospenen en snijd ze in de lengte doormidden. Verdeel de bospenen over een met bakpapier beklede bakplaat. Pel en snijd de uien in parten. Meng de partjes ui met de bospenen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Rooster de bospenen en uien 20 minuten in de oven.
Mosterdsaus
Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak de bloem al roerend 3 minuten mee. Voeg de melk toe en roer het geheel goed door met een garde. Breng de saus aan de kook en laat op laag vuur circa 5 minuten koken. Snijd intussen de augurken in blokjes en voeg de mosterd, augurken en zilveruitjes toe aan de saus. Breng de saus op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat circa 5 minuten onder constant roeren met een houten lepel doorkoken.
Konijnenrug bakken
Verhit een scheut olie en de helft van de boter in een koekenpan. Bestrooi het konijn met een beetje zout en versgemalen peper en bak het konijn rondom goudbruin. Leg het konijn op een bord en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten.
Aardappelpuree
Giet de aardappels af en laat ze uitwasemen. Pureer de aardappels met een pureestamper en roer beetje bij beetje de melk en de rest van de boter erdoor. Breng de aardappelpuree op smaak met versgemalen peper en rasp van de sinaasappel.
Dragon hakken
Pluk en hak de dragon fijn.
Aan tafel!
Snijd de konijnenrug in plakjes. Schep de aardappelpuree op bord en verdeel de bospenen en uien erover. Leg de plakjes konijnenrug erop, lepel de saus erover en bestrooi met dragon.
0 reacties