Kooktips

Kruidig, warm en heerlijk: chai latte

Alleen de naam al doet ons watertanden. Deze Indiase thee is kruidig, romig en troostend op koudere dagen. De warme drank is ontzettend populair. Chai latte verschijnt steeds meer in koffietentjes, cafés en winkels.
 

De roots van de chai latte liggen in India, Nepal, Tibet en Pakistan. Het woord chai betekent thee. Chai bestaat al eeuwen. In het jaar 2000 werd het populair in Australië en niet veel later volgden de Verenigde Staten en Europa. Chai latte is een drank die eigenlijk tussen koffie en thee in zit: thee met kruiden, specerijen en melk. Elke regio heeft zijn eigen receptuur voor chai-mix. Vaak is de basis van de chai latte zwarte thee, melk en water. Kardemom, kaneel, gember, steranijs, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat en venkel worden toegevoegd om de chai die typische kruidige smaak te geven.

Je kunt thuis zelf chai latte maken en experimenteren met andere theesoorten, kruiden en specerijen en smaken, zoals chocolade, vanille en noten. Bekijk het recept van Danny voor zijn chai latte en Indian chai cake.