De basis van koken

Zelf speculaaskruiden maken

Op 5 december vieren we in Nederland Sinterklaas, en daar hoort natuurlijk een lekkere traktatie bij. Van pepernoten en chocoladeletters tot speculaas: aan zoetigheden geen gebrek. Chocolade en speculaaskruiden zijn veelgebruikte ingrediënten in dit Hollandse snoepgoed. Bekijk hier snel het recept waarmee je je eigen speculaaskruiden kan maken.

Voor 1 potje

Ingrediënten

  • 8 tl kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • 2 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl kardemom
  • 1 tl witte peper
  • 1 tl anijszaad
  • 1 tl foelie (optioneel)

Extra nodig

  • Schone glazen pot
  • Mengschaaltje
  • Vijzel (of achterkant van een lepel)

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten in het mengschaaltje en roer goed door elkaar. Gebruik een vijzel of de achterkant van een lepel om stukjes weg te drukken en alles tot poedervorm te malen. Bewaar de speculaaskruiden in een schone glazen pot.

Wist je dat de speculaaskruiden heel erg lijken op de Amerikaanse pumpkin spice kruidenmix? Met deze kruiden kun je ook een herfstige pompoentaart maken!