Rode kool met speculaaskruiden en gepofte appel

8
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180°C.

Rode kool

Pel en snipper de ui. Snijd de rode kool in dunne reepjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui. Voeg de rode kool, speculaaskruiden en rozijnen toe en blus af met het water en de azijn. Meng de grenadinesiroop met de maïzena en roer het mengsel door de rode kool. Voeg de laurier toe en stoof de rode kool op laag vuur met deksel op de pan  circa 25 minuten.

Gepofte appels

Schil de goudrenetten en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Zet ze in de ovenschaal en zet een kaneelstokje in het midden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Pof de appels circa 20 minuten in de oven.

Aardappels

Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels. Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.

Spekkip

Snijd de kipfilet in grove stukken en wikkel ze in een plakje spek. Prik het spek vast met een cocktailprikker. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de speknuggets in circa 10 minuten krokant en gaar.

Ingredienten

4
Personen

Rodekool met speculaaskruiden en gepofte appel

  • 1 ui
  • 600 g rode kool
  • zonnebloemolie
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 50 g rozijnen
  • 200 ml water
  • 100 ml azijn
  • 4 el grenadinesiroop
  • 1 el maïzena
  • 1 blaadje laurier
  • 4 goudrenetten
  • 4 kaneelstokjes
  • 750 g aardappelen
  • 400 g kipfilets
  • 100 g plakjes gerookte spek

Extra nodig:

  • appelboor
  • aluminiumfolie
Geef je waardering
8