Verwarm de oven voor op 180°C.
Rode kool
Pel en snipper de ui. Snijd de rode kool in dunne reepjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui. Voeg de rode kool, speculaaskruiden en rozijnen toe en blus af met het water en de azijn. Meng de grenadinesiroop met de maïzena en roer het mengsel door de rode kool. Voeg de laurier toe en stoof de rode kool op laag vuur met deksel op de pan circa 25 minuten.
Gepofte appels
Schil de goudrenetten en boor het klokhuis eruit met een appelboor. Zet ze in de ovenschaal en zet een kaneelstokje in het midden. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Pof de appels circa 20 minuten in de oven.
Aardappels
Breng een pan met water en zout aan de kook voor de aardappels. Schil en snijd de aardappels in vieren. Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar.
Spekkip
Snijd de kipfilet in grove stukken en wikkel ze in een plakje spek. Prik het spek vast met een cocktailprikker. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de speknuggets in circa 10 minuten krokant en gaar.
0 reacties