De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vissticks met gepofte aardappel

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en kook ze in de schil circa 10 minuten. Vissticks: Snijd de vis in repen. Bestrooi met zout en peper. Kluts de eieren los met een vork.

30 min kooktijd
Vissticks met gepofte aardappel

Een recept van

Prins van den Bergh

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels.

Was de aardappels en kook ze in de schil circa 10 minuten.

Vissticks

Snijd de vis in repen. Bestrooi met zout en peper.

Kluts de eieren los met een vork.

Strooi de bloem op een bord. Strooi paneermeel op een ander bord.

Wentel de vis eerst door de bloem dan door het ei en tot slot door het paneermeel en druk het paneermeel goed aan.

Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan.

Bak de vis om en om in circa 3 – 4 minuten goudbruin.

Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

Aardappels poffen

Giet de aardappels af, prik ze in met een vork en bestrijk ze met olijfolie.

Omwikkel elke aardappel met aluminiumfolie en pof ze, in een ovenschaal, in de oven circa 10 minuten.

Groente

Halveer de preien in de lente en spoel ze schoon onder de kraan. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in halve ringen.

Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de prei circa 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de spinazie in twee delen toe en laat in circa 3 minuten gaar worden.

Serveren

Snijd de bieslook fijn en schep de bieslook in een klein bakje.

Roer de crème fraîche los en schep in een bakje.

Zet de crème fraîche en bieslook in aparte bakjes op tafel, hier kan iedereen naar eigen smaak zijn aardappel mee vullen.

Snijd de citroen in partjes en serveer ze bij de vissticks

Maak het aluminiumfolie open en snijd met een mesje de aardappels in.

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker