Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Breng een pan met water aan de kook voor de aardappels.
Was de aardappels en kook ze in de schil circa 10 minuten.
Vissticks
Snijd de vis in repen. Bestrooi met zout en peper.
Kluts de eieren los met een vork.
Strooi de bloem op een bord. Strooi paneermeel op een ander bord.
Wentel de vis eerst door de bloem dan door het ei en tot slot door het paneermeel en druk het paneermeel goed aan.
Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een pan.
Bak de vis om en om in circa 3 – 4 minuten goudbruin.
Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.
Aardappels poffen
Giet de aardappels af, prik ze in met een vork en bestrijk ze met olijfolie.
Omwikkel elke aardappel met aluminiumfolie en pof ze, in een ovenschaal, in de oven circa 10 minuten.
Groente
Halveer de preien in de lente en spoel ze schoon onder de kraan. Snijd het witte en lichtgroene gedeelte van de prei in halve ringen.
Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de prei circa 4 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de spinazie in twee delen toe en laat in circa 3 minuten gaar worden.
Serveren
Snijd de bieslook fijn en schep de bieslook in een klein bakje.
Roer de crème fraîche los en schep in een bakje.
Zet de crème fraîche en bieslook in aparte bakjes op tafel, hier kan iedereen naar eigen smaak zijn aardappel mee vullen.
Snijd de citroen in partjes en serveer ze bij de vissticks
Maak het aluminiumfolie open en snijd met een mesje de aardappels in.
0 reacties