De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

spaanse traybake

Een heerlijk gerecht van chorizo, kippenvleugels en aardappels uit de oven!

30 MIN
Spaanse traybake

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Spaanse traybake

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizo in blokjes.Pel en snijd de uien in grove stukken. Snijd de citroen in achten. Ris de rozemarijn en snijd de naaldjes fijn. Was de aardappels en snijd in vieren. Meng in een grote kom de chorizo, ui, citroen, rozemarijn, kippenvleugels, aardappels en een flinke scheut olie. Bestrooi met een beetje zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Schud af en toe om.

Salade

Meng in een grote kom de olijfolie en azijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Giet de artisjokharten af. Laat de gegrilde paprika uitlekken en snijd in repen. Snijd de olijven in ringen. Meng de, artisjokharten, gegrilde paprika, olijven en veldsla door de dressing. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker