Stap 1
Maak de paddenstoelen schoon. Snijd of scheur de grote exemplaren in kleinere stukken. Pel en hak de knoflook fijn.
Stap 2
Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan en bak de paddenstoelen met een snuf zout.
Stap 3
Maak ondertussen de polenta. Doe de polenta in een pan en voeg de bouillon toe. Kook volgens de aanwijzing op de verpakking. Draai het vuur uit en voeg de boter toe.
Stap 4
Ris de tijm. Snijd de salieblaadjes fijn. Maak als de paddenstoelen mooi bruin zijn ruimte vrij in het midden van de pan en bak daarin de fijngesneden knoflook met wat extra olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Roer alles door elkaar en voeg ¾ van de kruiden toe.
Stap 5
Blus het geheel af met sherry en flambeer eventueel.
Stap 6
Rasp alle kaas. Voeg 150 gram Parmezaan toe aan de polenta. Voeg eventueel wat water toe als de polenta te dik is. Roer door en breng op smaak met zout en peper.
Stap 7
Stort de polenta op een plank of schaal. Schep de paddenstoelen erop. Strooi de overige kaas, tijmblaadjes en salie erover. Maak af met een paar draaien peper.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties