De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

polenta met paddenstoelen en parmezaan

Polenta is razend makkelijk te bereiden en o-zo zalig! Maak het gerecht nóg lekkerder met gebakken paddenstoelen en parmezaan. 24Kitchen-chefs Job en Perry laten zien hoe.

30 min (voor)bereidingstijd
Polenta met paddenstoelen en parmezaan

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Polenta is razend makkelijk te bereiden en o-zo zalig! Maak het gerecht nóg lekkerder met gebakken paddenstoelen en parmezaan. 24Kitchen-chefs Job en Perry laten zien hoe.

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de paddenstoelen schoon. Snijd of scheur de grote exemplaren in kleinere stukken. Pel en hak de knoflook fijn.

Stap 2

Verhit de olie in een grote koekenpan of braadpan en bak de paddenstoelen met een snuf zout.

Stap 3 

Maak ondertussen de polenta. Doe de polenta in een pan en voeg de bouillon toe. Kook volgens de aanwijzing op de verpakking. Draai het vuur uit en voeg de boter toe.

Stap 4

Ris de tijm. Snijd de salieblaadjes fijn. Maak als de paddenstoelen mooi bruin zijn ruimte vrij in het midden van de pan en bak daarin de fijngesneden knoflook met wat extra olie. Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee. Roer alles door elkaar en voeg ¾ van de kruiden toe.

Stap 5

Blus het geheel af met sherry en flambeer eventueel.

Stap 6

Rasp alle kaas. Voeg 150 gram Parmezaan toe aan de polenta. Voeg eventueel wat water toe als de polenta te dik is. Roer door en breng op smaak met zout en peper.

Stap 7

Stort de polenta op een plank of schaal. Schep de paddenstoelen erop. Strooi de overige kaas, tijmblaadjes en salie erover. Maak af met een paar draaien peper.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Wat is polenta?

Eens een keer geen zin in aardappelen, pasta of rijst? Probeer polenta! Voor wie zich - en je bent heus niet de enige - afvraagt wat polenta eigenlijk is: polenta is niets meer dan een gerecht gemaakt van maïsgriesmeel. Van oorsprong traditioneel Noord-Italiaans voer voor de armen: eenvoudig, voedzaam en gegarandeerd een goed gevulde maag na een kommetje maïspap.

Anno nu mogen we polenta eigenlijk geen 'pap' meer noemen. Het gerecht heeft zo'n enorme facelift ondergaan, dat je het haast niet herkent.

Je kunt polenta overigens op meerdere manieren eten: van zacht (een beetje als aardappelpuree) tot lekker stevig en gebakken, gefrituurd of gegrild. Het grootste verschil zit 'm in de maling van de maïs. Fijne polenta zorgt voor een zacht gerecht, grover gemalen polenta is geschikt voor grillen of bakken. Maak er bijvoorbeeld polentafriet van. Leuk om te proberen: deze polentafriet met rodepestodip van thuiskok Jet. Of polentabites: een lekker hapje bij de borrel.

Polenta: jouw nieuwe comfort food

Hoe je het ook maakt, het mooie van polenta is dat het - net als aardappelen of pasta - goed werkt bij zo'n beetje alles. Van ragout tot stoofvleesgeroosterde groenten tot klassieke tomatensaus. Of zoals in het polenta-recept hieronder van 24Kitchen's Job en Perry met gebakken gemengde paddenstoelen en Parmezaanse kaas. 

Oh, en we waarschuwen je maar vast: dit bordje met de drie P's (polenta, paddestoelen en parmezaan) wordt jouw nieuwe comfort food.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker