Balsamico-uitjes
Pel en snijd de uien in achten. Verhit een scheutje olie in een steelpan en bak de uien circa 1 minuut. Voeg de balsamicoazijn en de bruine basterdsuiker toe. Bak circa 2 minuten onder voortdurend roeren. Voeg 2 eetlepels water toe, zet het vuur laag en laat de uien circa 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe door.
Polenta
Breng in een pan het water, bouillonblokjes en 1 takje rozemarijn aan de kook. Voeg al roerende met een lepel de polenta toe aan de bouillon. Zet het vuur laag en laat de polenta net tegen de kook aan garen. Kook de polenta in circa 15 minuten gaar (Voeg water toe als de polenta te dik wordt). Haal de rozemarijn uit de polenta. Rasp de Parmezaanse kaas en roer door de polenta.
Geroosterde groente met peterselie-olie
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd de pompoen in grove stukken. Halveer de venkel, verwijder de harde kern en snijd de venkel in vieren. Meng in een ovenschaal de pompoen, venkel, resterende rozemarijn en de teentjes knoflook. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en peper. Rooster de groente in de oven in circa 20 minuten gaar. Pluk en hak de peterselie grof. Meng in een kom 150 ml olijfolie, peterselie en een beetje zout en peper. Pureer met een staafmixer tot een gladde olie.
Serveren
Schep de polenta op een bord. Serveer met de groente, balsamico-uitjes en de peterselie-olie.
0 reacties