Dit gerecht maakten Caroline Tensen en haar dochter Charlotte in Favourites By...
Tomatensaus
Pel en snij de knoflook. Fruit de knoflook aan in een pan met scheut olijfolie. Voeg de gedroogde chilipeper en de tomaten met sap toe. Breng op smaak met zout. Laat 20-30 minuten koken.
Polenta
Breng de bouillon aan de kook, voeg al roerend de polenta toe en kook deze op laag vuur volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Roer regelmatig. Rasp de kaas en ris de tijmblaadjes van de takken. Breng de polenta royaal op smaak met zout, peper, de tijmblaadjes en Parmezaanse kaas. Schenk de polenta in een ingevette schaal of diep bord en laat circa 10 minuten opstijven in de koelkast.
Bakken
Snij de polenta in puntjes of rechthoekjes of welke vorm je maar wenst. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de polenta mooi goudgeel en krokant. Serveer ze met de saus, blaadjes basilicum, plakjes parmaham, stukjes Parmezaanse kaas en stukken burrata.
Meld je aan en praat mee