Stoofvlees met polenta en spruitjes

17
Gemiddeld
Stoofvlees met polenta en spruitjes

Bereidingswijze

1 uur en 20 minuten kooktijd
3 uur en 20 minuten totale tijd

Stoofvlees (circa 15 minuten + 2 uur stoven)
Pel de ui en snijd hem in dunne ringen. Dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd het vlees in stukken en bestrooi het met zout en peper. Laat de boter in een pan met dikke bodem lichtbruin kleuren. Bak de het vlees in gedeelten aan beide kanten lichtbruin. Beweeg het vlees tijdens het braden over de bodem van de pan. Leg het aangebraden vlees op een bord. Fruit de ui op een halfhoog vuur al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de laurierblaadjes, de kruidnagels en het vlees toe en schenk langs de rand van de pan 1 glas warm water en de azijn bij het vlees. Breng alles aan de kook en stoof het vlees met de deksel op de pan in 2 uur gaar.

Spruiten met abrikozen en pecannoten uit de wok (circa 15 minuten)
Week de abrikozen circa 1 uur in ruim water. Maak de spruiten schoon en halveer de grote exemplaren. Blancheer de spruiten beetgaar of stoom ze circa 4 minuten op 100 °C. Snijd de abrikozen in stukken. Verhit een scheutje olie in de wok en bak de spruitjes kort aan. Voeg de pecannoten toe en bak ze kort mee. Voeg de abrikozen en een lepel abrikozenjam toe zodat de spruitjes mooi gaan glanzen.

Polenta (circa 50 minuten)
Breng in een pan de melk en de bouillon aan de kook. Voeg al roerend het maïsmeel toe. Breng de polenta al roerend aan de kook en laat deze onder voortdurend roeren in circa 45 minuten gaar worden. Voeg eventueel wat extra water toe. De polenta is gaar als het aan de rand van de pan loslaat. Breng de polenta op smaak met een scheut olijfolie.

Ingredienten

4
Personen

Stoofvlees

  • 1 ui
  • 750 g doorregen riblappen (rundvlees)
  • 40 g boter
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 el azijn
  • zout
  • versgemalen peper

Spruiten met abrikozen en pecannoten

  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 500 g spruiten
  • 1 scheutje olijfolie
  • 80 g pecannoten
  • 1 el abrikozenjam

Polenta

  • 600 ml melk
  • 600 ml groentebouillon
  • 250 g maïsmeel
  • 100 gr geraspte oude kaas
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout
  • versgemalen peper
Stoofvlees met polenta en spruitjes
Geef je waardering
17