1. Verwarm de azijn met het water, de suiker en het korianderzaad in een pan tot de suiker is opgelost.
2. Verwijder het hart van de kool, trek de buitenste bladeren eraf en snijd flinterdun. Doe in een kom en schenk de hete zoetzuur erop. Laat afkoelen.
3. Pel en snipper voor de saus de kleine ui zo fijn mogelijk.
4. Verhit een flinke scheut olie in een pan en laat de helft van de vadouvan zachtjes bakken (myoteren). Draai het vuur laag, voeg de ui toe en laat circa 10 minuten zachtjes garen, tot de ui heel zacht is.
5. Verhit de olie in de frituurpan tot 160 ºC. Pel en snijd de 2 uien over de lengte in flinterdunne reepjes. Bestrooi met zout en kneed het erdoorheen.
6. Wentel de uien door de bloem, zodat ze met een dun laagje bedekt zijn. Schud het overtollige bloem er eventueel af met een zeef.
7. Frituur de ui in porties goudbruin onder regelmatig omroeren, laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout.
8. Voeg de resterende vadouvan toe aan de zacht gebakken uien. Bak nog heel even, giet over in een schaal en laat in de koelkast afkoelen.
9. Splits het ei. Doe de eidooier in een kom mosterd, azijn en peper en zout. Schenk er druppelsgewijs en al roerend met een garde 200 ml zonnebloemolie bij. Klop tot een romige mayonaise. Bewaar tot gebruik in de koelkast.
10.Verhit de grillpan. Grill de worsten in de grillpan, leg er een stuk bakpapier op en zet hier een pan op om te verzwaren (zo krijg je een mooie grillstreep).
11. Meng het vadouvan-uimengsel door de mayonaise.
12.Snijd de broodjes open, sprenkel er wat olie over en grill ze in de grillpan.
13.Beleg de broodjes met rode kool, worst, joppie en perrysaus en top af met de krokante ui.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties