Mixed grill
-
Breng een pan gezouten water aan de kook.
-
Snijd de kippendijfilets in de lengte in 3 stukken, wrijf in met olie, bestrooi met een snuf zout en 1 el baharat. Pel en hak een knoflookteen fijn en meng door de kippendijfilet.
-
Was de kippenlevers, verwijder de zeentjes en dep droog met keukenpapier. Meng in een kom de kippenlevers met een scheut olie, zout en de overige baharat.
-
Pel en snijd de uien in kwarten, halveer en trek in kleinere stukken. Verhit de grill. Rijg de kippendij met de ui om en om aan de spiesen.
-
Rooster de spiesen 8- 10 minuten in de grill. Pers er wat citroensap overheen. Haal de spiesen uit de grill. Houd warm in aluminiumfolie.
-
Verwijder de bakresten uit de pan en rooster de kippenlevers 4-5 minuten.
Parelcouscoussalade
-
Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de parelcouscous af en spoel koud.
-
Pluk de muntblaadjes en hak fijn samen met de peterselie. (houd een beetje peterselie achter voor de garnering).
-
Doe de parelcouscous in een kom. Voeg de kruiden erbij. Rasp de citroen en meng de rasp met citroensap, een goeie scheut olijfolie en een snuf zout door de parelcouscous.
-
Snijd de granaatappel in drieën en tik de pitten eruit.
-
Breng de salade evt. nog wat meer op smaak met olijfolie en zout.
-
Schep de parelcouscoussalade op een mooie schaal. Leg de mixed grill erop. Lepel de hummus erover (verdun dikke hummus met een scheutje warm water).
-
Bestrooi met de granaatappelpitten en achtergehouden peterselieblad. Leg er citroenschijven op en serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties