De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

bún mắm (vietnamese gumbo)

Kook de gefermenteerde vis in de helft van het water voor 15 minuten, schuim af en toe af. Als de vis ‘gesmolten’ is, is hij klaar. Zeef en zet apart.

45 min (voor)bereidingstijd
Bun mam msfv

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Bereiding
Kook de gefermenteerde vis in de helft van het water voor 15 minuten, schuim af en toe af. Als de vis ‘gesmolten’ is, is hij klaar. Zeef en zet apart.

Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalot. Kneus het citroengras. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook, sjalot met een beetje zout circa 2 minuten.

Voeg het resterende water toe, vissaus, suiker en gekneusd citroengras erbij. Snijd de aubergine in blokjes, voeg toe aan de pan, schenk de gefermenteerde visbouillon erbij en gaar circa 15 minuten mee.

Snijd de visfilet in repen. Snijdt de inktvis kruislings in. Pel de gamba’s. Voeg de garnalen, vis en inktvis toe aan de kokende bouillon tot deze gaar is. Gebruik een vergiet als je dit apart wilt houden.

Kook de vermicelli gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Serveren
Bananenbloem buitenste bladeren eraf. Puntje eraf snijden. Snijd de bananenbloem in dunne plakjes. En druk de cilinders uit elkaar. Laat in een bakje met limoen en water staan zodat deze niet verkleurd.

Houd de zachte blaadjes van de waterspinazie eraf en houd apart voor later. Halveer de stengel in de lengte en snijd in grove stukjes. Leg bij de bananenbloem in het citroenwater.

Snijd het buikspek in plakjes. Verdeel rijstvermicelli over kommen en verdeel hier de soep over. Voeg de vis en het varkensvlees toe en serveer met de bananenbloem en waterspinazie.

Wil je meer goddelijke Vietnamese recepten van Miljuschka? Koop dan nu haar boek Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Na Miljuschka’s Food Trucks volgt nu het logische vervolg van dit programma met de roerige straten, rijke smaken en vrolijke kleuren van Vietnam. Van snelle snacks tot volledige maaltijden, smaakvol en divers en meestal ter plekke vers voor je bereid: in de straten van Zuidoost-Azië vind je heerlijke gerechtjes op elke straathoek.

Miljuschka neemt ons mee op ontdekkingsreis door de veelzijdige en kleurrijke Vietnamese street food keuken. In elke aflevering, die zich telkens op een andere plek in het land afspeelt, gaan we aan de hand van 8 gerechten op ontdekkingstocht door de Vietnamese keuken. Aan het eind van elke aflevering kookt ze een gerecht, zodat ook jij die thuis kunt namaken. Denk aan gerechten als bahn mi, pho, noedels, dumplings, steam buns en street BBQ.

Naast al het heerlijke street food, zien we ook de rijke lokale cultuur van Vietnam en niet te vergeten de prachtige natuur.

Benieuwd naar alle goddelijke Vietnamese recepten uit het programma en nog véél meer? Klik dan hier voor meer informatie over het gelijknamige boek: Miljuschka's Street Food Vietnam! 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker