Bereiding
Kook de gefermenteerde vis in de helft van het water voor 15 minuten, schuim af en toe af. Als de vis ‘gesmolten’ is, is hij klaar. Zeef en zet apart.
Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de sjalot. Kneus het citroengras. Verhit olie in een soeppan en fruit de knoflook, sjalot met een beetje zout circa 2 minuten.
Voeg het resterende water toe, vissaus, suiker en gekneusd citroengras erbij. Snijd de aubergine in blokjes, voeg toe aan de pan, schenk de gefermenteerde visbouillon erbij en gaar circa 15 minuten mee.
Snijd de visfilet in repen. Snijdt de inktvis kruislings in. Pel de gamba’s. Voeg de garnalen, vis en inktvis toe aan de kokende bouillon tot deze gaar is. Gebruik een vergiet als je dit apart wilt houden.
Kook de vermicelli gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Serveren
Bananenbloem buitenste bladeren eraf. Puntje eraf snijden. Snijd de bananenbloem in dunne plakjes. En druk de cilinders uit elkaar. Laat in een bakje met limoen en water staan zodat deze niet verkleurd.
Houd de zachte blaadjes van de waterspinazie eraf en houd apart voor later. Halveer de stengel in de lengte en snijd in grove stukjes. Leg bij de bananenbloem in het citroenwater.
Snijd het buikspek in plakjes. Verdeel rijstvermicelli over kommen en verdeel hier de soep over. Voeg de vis en het varkensvlees toe en serveer met de bananenbloem en waterspinazie.
Wil je meer goddelijke Vietnamese recepten van Miljuschka? Koop dan nu haar boek Miljuschka's Street Food Vietnam!
0 reacties