De Zwitserse wähe is een platte ronde vruchtentaart. De variatie met vruchten is eindeloos maar in dit recept maken wij 'm met perziken. Lekker voor in de zomer!

Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Deeg

  • 150 g volkorenspeltmeel
  • 150 g havermoutmeel
  • 150 g boter
  • 50 g honing
  • 1 mespunt zout
  • 3 el koud water

Vulling

  • 150 g amandelmeel
  • 15 perziken
  • 2 eieren
  • 50 g honing
  • 250 ml slagroom

Extra nodig

  • grote lage taartvorm van 30 cm doorsnede

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Deeg

Stap 1:
Wrijf in een kom de twee soorten meel, boter, honing en het zout tot kruimels. Voeg het water toe en kneed tot een gelijkmatig deeg. Voeg eventueel een extra eetlepel water toe als het deeg te droog is. Druk het deeg tot een platte plak, verpak in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C boven en onderwarmte. Vet de taartvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.

Stap 2:
Rol het deeg dun uit en bekleed hiermee de taartvorm. Strooi het amandelmeel gelijkmatig over de taartbodem. Snijd de perziken in vieren en zet ze met de punten omhoog in de taartbodem.

Stap 3:
Roer met een garde de eieren en honing door de slagroom en giet dit over de perziken in de taartbodem. Bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap 4:
Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C en bak de taart nog ongeveer 30 minuten.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

Geef je waardering

92
Zwitserse Wahe met Perziken
Zwitserse Wahe met Perziken