De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zwitserse wähe met perziken

De Zwitserse wähe is een platte ronde vruchtentaart. De variatie met vruchten is eindeloos maar in dit recept maken wij 'm met perziken

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Zwitserse Wahe met Perziken

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

De Zwitserse wähe is een platte ronde vruchtentaart. De variatie met vruchten is eindeloos maar in dit recept maken wij 'm met perziken. Lekker voor in de zomer!

Bereidingswijze

Deeg

Stap 1:
Wrijf in een kom de twee soorten meel, boter, honing en het zout tot kruimels. Voeg het water toe en kneed tot een gelijkmatig deeg. Voeg eventueel een extra eetlepel water toe als het deeg te droog is. Druk het deeg tot een platte plak, verpak in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.

Vulling

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 220°C boven en onderwarmte. Vet de taartvorm in met boter en leg bakpapier op de bodem.

Stap 2:
Rol het deeg dun uit en bekleed hiermee de taartvorm. Strooi het amandelmeel gelijkmatig over de taartbodem. Snijd de perziken in vieren en zet ze met de punten omhoog in de taartbodem.

Stap 3:
Roer met een garde de eieren en honing door de slagroom en giet dit over de perziken in de taartbodem. Bak de taart ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap 4:
Verlaag de oventemperatuur naar 170 °C en bak de taart nog ongeveer 30 minuten.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar  Rudolph's Bakery.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker