Zuurkoolstamppot met mandarijn, banaan en rozijntjes

0
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

Pel de mandarijnen en snijd de banaan in plakjes. Wel de rozijnen in een schaaltje met warm water. Stamp de aardappels wanneer ze gaar zijn en voeg de melk, eidooier en mosterd toe. Proef en indien nodig op smaak met peper en zout.

Meng het fruit door de stamppot en verdeel over een ovenschaal. Verwarm de zuurkoolstamppot nog 20 minuten in de oven en verwarm ondertussen de rookworst zoals op de verpakking staat aangegeven.

Ingredienten

4
Personen

Voor de zuurkoolstamppot

  • 1,2 kilo kruimige aardappels
  • 500 g zuurkool
  • 3 verse mandarijnen
  • 1 rijpe PLUS Fairtrade banaan
  • handjevol rozijntjes
  • 50 ml warme melk
  • 1 vrije uitloop eidooier
  • 1 tl gladde mosterd
  • 1 rookworst
Geef je waardering
0