De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zuurkoolstamppot met mandarijn en rookworst

Deze zuurkoolstamppot met mandarijn, banaan en rozijntjes is het ideale maaltje voor de koudere dagen.
45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zuurkoolstamppot met mandarijn, banaan en rozijntjes

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"Heerlijk om wat zoet fruit toe te voegen aan zuurkoolstamppot. Mandarijnen zijn in het seizoen en banaan het hele jaar rond verkrijgbaar. Deze fruitige zuurkoolstamppot past perfect bij rookworst."

Bereidingswijze

Zuurkoolstamppot

  1. Schil de aardappels en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappels in een pan met water in ongeveer 20 minuten gaar. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.

  2. Pel de mandarijnen en snijd de banaan in plakjes. Wel de rozijnen in een schaaltje met warm water. Stamp de aardappels wanneer ze gaar zijn en voeg de melk, eidooier en mosterd toe. Proef en indien nodig op smaak met peper en zout.

  3. Meng het fruit en de zuurkool door de stamppot en verdeel over een ovenschaal. Verwarm de zuurkoolstamppot nog 20 minuten in de oven en verwarm ondertussen de rookworst zoals op de verpakking staat aangegeven.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.