De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zuppa di romanesco con grissini (romanescosoep met een soepstengel)

Een heerlijke groentesoep met romanesco uit de Italiaanse keuken!

30 min kooktijd
Zuppa di romanesco con grissini (romanescosoep met een soepstengel)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Tomatensaus
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Snijd de pomodori tomaten in grove stukken. Voeg ze toe aan de pan met ui en knoflook. Scheur de basilicum in grove stukken en voeg ze toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Romanescosoep
Snijd de romanesco in kleine roosjes en kook ze beetgaar in de bouillon. Voeg vervolgens de tomatensaus toe aan de pan. Laat dit circa 1 minuut doorkoken. Voeg nu de mafaldine toe en laat circa 8 minuten koken.

Grissini
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd de plakken bladerdeeg in repen van circa 1 centimeter breed. Splits en kluts het eigeel. Strijk de repen bladerdeeg in met het eigeel. Leg de reepjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de ham in fijne blokjes en bestrooi de reepjes bladerdeeg. Bak de grissini in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Serveer de soep met de grissini.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker