Zuppa di romanesco con grissini (romanescosoep met een soepstengel)

6
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Tomatensaus
Pel en snipper de ui en pel en hak de knoflook. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook. Snijd de pomodori tomaten in grove stukken. Voeg ze toe aan de pan met ui en knoflook. Scheur de basilicum in grove stukken en voeg ze toe. Breng het geheel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Romanescosoep
Snijd de romanesco in kleine roosjes en kook ze beetgaar in de bouillon. Voeg vervolgens de tomatensaus toe aan de pan. Laat dit circa 1 minuut doorkoken. Voeg nu de mafaldine toe en laat circa 8 minuten koken.

Grissini
Verwarm de oven voor op 170 ºC. Snijd de plakken bladerdeeg in repen van circa 1 centimeter breed. Splits en kluts het eigeel. Strijk de repen bladerdeeg in met het eigeel. Leg de reepjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de ham in fijne blokjes en bestrooi de reepjes bladerdeeg. Bak de grissini in circa 20 minuten goudbruin en krokant.

Serveer de soep met de grissini.

Ingredienten

4
Personen

Zuppa di romanesco

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 4 pomodori tomaten
  • 2 takjes basilicum
  • 1 Romanesco
  • 2 l groentebouillon
  • 300 g mafaldine pasta

Grissini

  • 1 plakje bladerdeeg
  • 1 ei
  • 4 plakjes parmaham

Extra nodig:

  • bakplaat
  • bakpapier
Geef je waardering
6