Reis weg naar Italië met deze heerlijke zoetzure sjalotten. 

Danny Jansen

Ingredienten

1
Porties

Ingrediënten

  • 500 g kleine sjalotten
  • 1 knoflookteen
  • 200 ml natuurazijn
  • 150 g suiker
  • 200 ml water
  • 1 el mosterdzaad
  • zout en peper
  • 2 takken basilicum

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 15 minuten

Stap 1: 
Pel de sjalotten. Halveer eventueel de sjalotten. Pel de teen knoflook en snijd deze in plakjes. 

Stap 2: 
Doe de natuurazijn, suiker, water, mosterdzaad en een snuf peper en zout in een ruime pan. Breng dit aan de kook.Voeg de sjalotten en knoflook toe en kook dit met een deksel op de pan nog 5 minuten verder. 

Stap 3: 
Vul de gesteriliseerde pot met de zoetzure sjalotten en vocht, voeg de verse basilicum toe aan de pot. Draai de deksel erop en zet de pot op zijn kop weg om af te koelen.  
Serveer de zoetzure sjalotten als een hapje, door een salade, of als bijgerecht. 

 

Geef je waardering

1
uien.jpg