Breng de azijn, suiker en water aan de kook. Snijd de prei in stukken en kook ze in het zoetzure vocht in circa 10 minuten gaar. Giet de prei af.
Verhit een koekenpan op hoog vuur. Snijd de vetlaag van de eendenborstfilets tot aan het vlees met een scherp mes, kruislings in. Bestrooi de eendenborstfilets met zout en versgemalen peper en bak ze op de vetlaag in circa 8 minuten goudbruin en krokant. Draai de filets om en bak circa 3 minuten. Voeg het vijfkruidenpoeder toe en schenk de ketjap manis en de zoute sojasaus erbij. Bedruip de eendenborstfilets met het vocht tot het om de filets blijft plakken. Laat de eendenborstfilets afgedekt met aluminiumfolie circa 5 minuten rusten.
Smelt een klontje boter in een pan. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes. Fruit de peper in de boter en voeg de prei toe. Warm circa 3 minuten goed door.
Tip: lekker met gebakken krieltjes.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
zoetzure prei met glanzende eendenborst
Breng de azijn, suiker en water aan de kook. Snijd de prei in stukken en kook ze in het zoetzure vocht in circa 10 minuten gaar. Giet de prei af.
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Verstip
Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties