De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete en pittige varkensribbetjes met fruitsalsa

90 min kooktijd
Zoete en pittige varkensribbetjes met fruitsalsa

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Zoete spareribs
Trek het vel van de spareribs en verdeel de spareribs in ribbetjes. Schil en rasp de gember. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de limoenen. Breng de bouillon, gember, limoenen, knoflook, kardemom, steranijs, ketjap, honing en ketchup aan de kook en kook de ribbetjes op laag vuur gaar. Haal de ribbetjes uit het vocht en kook het vocht in tot een siroop. Bestrijk het vlees ermee en serveer als saus. Verwarm de grill voor en grill de spareribs krokant.

Pittige spareribs
Trek het vel van de spareribs en verdeel de spareribs in ribbetjes. Halveer de rode pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers fijn. Schil en rasp de laos. Pel en snijd de sjalotten en knoflook fijn. Breng de bouillon, pepers, laos, sjalotten, knoflook, ketjap, suiker, chilisaus en ketchup aan de kook en kook de ribbetjes op laag vuur gaar. Haal de ribbetjes uit het vocht en kook het vocht in tot een siroop. Bestrijk het vlees ermee en serveer als saus. Verwarm de grill voor en grill de spareribs krokant.

Salsa
Schil en snijd de ananas in dobbelsteentjes. Snijd de rode peper in ringen. Verhit boter in een pan en fruit de peper, kaneel, steranijs en de kardemom. Voeg de blokjes ananas toe en breng op smaak met zout. Snijd de ijsbergsla fijn. Verdeel de sla over borden en serveer de salsa en de spareribs erop.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker