Zoete spareribs
Trek het vel van de spareribs en verdeel de spareribs in ribbetjes. Schil en rasp de gember. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de limoenen. Breng de bouillon, gember, limoenen, knoflook, kardemom, steranijs, ketjap, honing en ketchup aan de kook en kook de ribbetjes op laag vuur gaar. Haal de ribbetjes uit het vocht en kook het vocht in tot een siroop. Bestrijk het vlees ermee en serveer als saus. Verwarm de grill voor en grill de spareribs krokant.
Pittige spareribs
Trek het vel van de spareribs en verdeel de spareribs in ribbetjes. Halveer de rode pepers, verwijder de zaadlijsten en snijd de pepers fijn. Schil en rasp de laos. Pel en snijd de sjalotten en knoflook fijn. Breng de bouillon, pepers, laos, sjalotten, knoflook, ketjap, suiker, chilisaus en ketchup aan de kook en kook de ribbetjes op laag vuur gaar. Haal de ribbetjes uit het vocht en kook het vocht in tot een siroop. Bestrijk het vlees ermee en serveer als saus. Verwarm de grill voor en grill de spareribs krokant.
Salsa
Schil en snijd de ananas in dobbelsteentjes. Snijd de rode peper in ringen. Verhit boter in een pan en fruit de peper, kaneel, steranijs en de kardemom. Voeg de blokjes ananas toe en breng op smaak met zout. Snijd de ijsbergsla fijn. Verdeel de sla over borden en serveer de salsa en de spareribs erop.
0 reacties