De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete bapao

Laat je verrassen door deze heerlijke zoete variatie op het broodje bapao met mango-vanillesaus!

45 min kooktijd
Zoete bapao

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Deeg
Kneed de bloem, kokosmelk, gist en suiker tot een egaal en soepel deeg.

Vulling
Snijd de ananas in kleine blokjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in kleine blokjes. Hak de pinda’s fijn en meng samen met het fruit en de kokosrasp.

Verdeel het deeg in 12 gelijke balletjes. Maak een kuiltje in het deeg en vul met een theelepel vulling. Vouw het deeg dicht en maak er een bolletje van. Laat de bapao circa 30 minuten rijzen op kleine stukjes bakpapier afgedekt met ingevet plasticolie. Stoom de bapao circa 15 minuten in een stoommandje boven kokend water.

Mango-vanillesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng in een pan de mangopuree en het vanillemerg aan de kook. Roer de eidooiers los en meng een scheutje van de warme mangopuree door de eidooiers en schenk terug in de pan. Roer goed door en gaar de mango-vanillesaus zonder te koken.

Serveer de mango-vanillesaus bij de bapao.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker