Meng het zout met het water en leg het klapstuk erin. Vijzel de specerijen fijn en voeg de helft toe aan het water. Bewaar de rest voor later in een afgesloten pot of bakje. Laat het vlees circa 4 dagen in het pekelwater liggen.
Haal het vlees uit het pekelwater en spoel af onder de kraan. Leg het stuk vlees in een pan en vul met water tot het net onder staat. Let erop dat dit water koud is. Voeg de overgebleven gevijzelde specerijen toe en breng het water aan de kook. Zet het vuur laag en laat het vlees tegen de kook aan 3 tot 4 uur garen. Zet het vuur uit en laat de cornedbeef afkoelen tot deze handwarm is.
Pompoentaartje
Schil de pompoen, halveer de pompoen en verwijder de zaden. Snijd de pompoen zo dat je rondjes van pompoen krijgt. Kook de pompoen in circa 10 minuten gaar in ruim kokend water met een beetje zout. De plakken moeten zacht zijn, maar niet uit elkaar vallen. Schep ze voorzichtig met een schuimspaan uit het water en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier.
Verwarm de oven voor op de grillstand op circa 200 ºC.
Halveer de peper, verwijder eventueel de zaadlijsten en snijd de peper grof. Pureer de peper en maïs grof in het staafmixer met bakje en voeg de crème fraîche toe. Verwarm het maïsmengsel circa 5 minuten zonder te koken. Rasp de kaas erboven. Bestrijk een bakplaat met olie en leg de schijven pompoen hierop. Bedek de schijven met de maïscrème en gratineer ze circa 10 minuten in de oven.
Serveren
Snijd de cornedbeef in dunne plakken en serveer er de pompoentaartjes bij. Garneer met een takje peterselie.
0 reacties