Rudolph van Veen

Ingredienten

10
Porties

Deeg

  • 500 g bloem
  • 15 g kristalsuiker
  • 0.5 ei
  • 10 g zout
  • 50 g verse gist
  • 215 ml water
  • 50 ml melk
  • 25 g roomboter

Suikermengsel

  • 250 g donkerbruine basterdsuiker
  • 4 el kaneelpoeder

Bereidingswijze

Totale tijd: 40 minuten

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve de boter. Kneed 6 minuten met de hand of in de machine. Voeg de laatste 4 minuten de boter toe en kneed goed door. Verdeel het deeg in bolletjes van 80 gram en laat circa 20 minuten rusten.

Rol vervolgens elk bolletje deeg uit tot een streng van 30 cm. Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder in een ovenschaal. Bestrijk de streng met een beetje water en rol het deeg door het suikermengsel. Draai er een bolus van.

Verdeel de bolussen over een met bakpapier belegde bakplaat. Laat de bolussen nog even 5 minuten rijzen en bak de bolussen in 7 minuten af. Als de bolussen gebakken zijn, leg ze dan direct omgekeerd op een grote schaal en laat afkoelen.

Geef je waardering

696
Zeeuwse Bolussen