De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeeuwse bolussen

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve de boter. Kneed 6 minuten met de hand of in de machine.

40 MIN
Zeeuwse Bolussen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 225 ºC. Meng voor het deeg alle ingrediënten behalve de boter. Kneed 6 minuten met de hand of in de machine. Voeg de laatste 4 minuten de boter toe en kneed goed door. Verdeel het deeg in bolletjes van 80 gram en laat circa 20 minuten rusten.

Rol vervolgens elk bolletje deeg uit tot een streng van 30 cm. Meng de basterdsuiker met het kaneelpoeder in een ovenschaal. Bestrijk de streng met een beetje water en rol het deeg door het suikermengsel. Draai er een bolus van.

Verdeel de bolussen over een met bakpapier belegde bakplaat. Laat de bolussen nog even 5 minuten rijzen en bak de bolussen in 7 minuten af. Als de bolussen gebakken zijn, leg ze dan direct omgekeerd op een grote schaal en laat afkoelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker