Verwarm de oven voor op 220°C. Ontschub de vis en maak hem van binnen schoon.
Snijd de knoflook fijn. Pers de limoen. Voeg de knoflook, limoensap, zout en peper bij elkaar tot er een papje ontstaat en bestrijk de binnenkant van de vis hiermee. Laat dit minimaal 1 uur trekken.
Snipper de ui, rasp de wortels en snijd de koriander fijn. Pliseer de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Rooster in een droge pan het cassavemeel. Fruit in een hoge koekenpan de uien, wortels en tomaat aan met wat boter. Voeg de koriander toe en breng op smaak met zout. Voeg het cassave meel en de bouillon toe en roer dit goed door.
Vul de vis met de marinade en naai de buikwand dicht met naald en draad. Wrijf het banenenblad in met olie en omwikkel de vis hiermee. Leg de vis op een bakplaat of in een ovenschaal. Zet het geheel in de oven en laat in circa 1 uur garen.
Serveer met gebakken aardappels.
0 reacties