De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zeebaars in bananenblad (brazilië)

Verwarm de oven voor op 220°C. Ontschub de vis en maak hem van binnen schoon. Snijd de knoflook fijn. Pers de limoen. Voeg de knoflook, limoensap, zout en peper bij elkaar tot er een papje ontstaat en bestrijk de binnenkant van de vis hiermee. Laat dit minimaal 1 uur trekken.

120 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Zeebaars in bananenblad (Brazilië)

Een recept van

Andrea van Lieshout

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220°C. Ontschub de vis en maak hem van binnen schoon.

Snijd de knoflook fijn. Pers de limoen. Voeg de knoflook, limoensap, zout en peper bij elkaar tot er een papje ontstaat en bestrijk de binnenkant van de vis hiermee. Laat dit minimaal 1 uur trekken.

Snipper de ui, rasp de wortels en snijd de koriander fijn. Pliseer de tomaten en snijd ze in kleine blokjes. Rooster in een droge pan het cassavemeel. Fruit in een hoge koekenpan de uien, wortels en tomaat aan met wat boter. Voeg de koriander toe en breng op smaak met zout. Voeg het cassave meel en de bouillon toe en roer dit goed door.

Vul de vis met de marinade en naai de buikwand dicht met naald en draad. Wrijf het banenenblad in met olie en omwikkel de vis hiermee. Leg de vis op een bakplaat of in een ovenschaal. Zet het geheel in de oven en laat in circa 1 uur garen.

Serveer met gebakken aardappels.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker