Komkommersalade
Maak komkommerparels door met een parelboor 12 rondjes uit de komkommer te boren. Verwijder de zaadlijsten uit de rest van de komkommer en schaaf het vruchtvlees in dunne slierten op de Chinese mandoline. Meng de komkommerslierten met de wakame.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de ijsbergsla ragfijn. Meng dit alles met de komkommer en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.
Garnituur
Verhit de olie tot 160 ºC. Maak lotuschipjes door de lotuswortel te schillen. Schaaf vervolgens met de Chinese mandoline in dunne plakken. Frituur de wortel in circa 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.
Zalmbonbon
Snijd de bruin randjes van de gerookte zalm. Leg de plakken op een vel plasticfolie. Leg de folie in een theekopje en vul met de komkommersalade. Vouw het plasticfolie met zalm dicht, zodat de komkommersalade ‘ingepakt’ wordt. Haal de bonbon uit de theekop en verwijder voorzichtig het plastic. Meng de olijfolie met de ketjap.
Serveer de bonbon in het midden van het bord, met de lotuschips en de snelle dressing.
0 reacties