De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalmbonbon met komkommersalade

Maak komkommerparels door met een parelboor 12 rondjes uit de komkommer te boren. Verwijder de zaadlijsten uit de rest van de komkommer en schaaf het vruchtvlees in dunne slierten op de Chinese mandoline.

30 MIN
Zalmbonbon met komkommersalade

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Komkommersalade
Maak komkommerparels door met een parelboor 12 rondjes uit de komkommer te boren. Verwijder de zaadlijsten uit de rest van de komkommer en schaaf het vruchtvlees in dunne slierten op de Chinese mandoline. Meng de komkommerslierten met de wakame.

Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Snijd de ijsbergsla ragfijn. Meng dit alles met de komkommer en breng eventueel op smaak met een beetje zout en peper.

Garnituur
Verhit de olie tot 160 ºC. Maak lotuschipjes door de lotuswortel te schillen. Schaaf vervolgens met de Chinese mandoline in dunne plakken. Frituur de wortel in circa 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout.

Zalmbonbon
Snijd de bruin randjes van de gerookte zalm. Leg de plakken op een vel plasticfolie. Leg de folie in een theekopje en vul met de komkommersalade. Vouw het plasticfolie met zalm dicht, zodat de komkommersalade ‘ingepakt’ wordt. Haal de bonbon uit de theekop en verwijder voorzichtig het plastic. Meng de olijfolie met de ketjap.

Serveer de bonbon in het midden van het bord, met de lotuschips en de snelle dressing.

In de maand december rijden de chefs van 24Kitchen in de meest bijzondere foodtrucks door Nederland om nietsvermoedende mensen met diabetes te verrassen met een feestelijk diner. Chefs Miljuschka Witzenhausen, Roberta Pagnier, Danny Jansen en Hugo Kennis gaan de uitdaging aan en worden geholpen door vrienden, familie, collega’s, buren of andere dierbaren van de persoon die verrast wordt. Samen organiseren ze in deze koude wintermaand een feestelijk diner op een bijzondere locatie, waarbij aan alles wordt gedacht. Dit programma zit vol tips en tricks om zelf ook een feestelijk diner te organiseren.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker