Zalm-pindawontons met mango-mosterdchutney

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zalm-pindawontons
Verwarm de zonnebloemolie voor tot 180 ºC.
Hak de zalmfilet fijn. Pel en snipper de ui heel fijn. Pluk en hak de bladselderij. Vijzel of hak de pinda’s. Meng de zalm met de bladselderij en de gevijzelde pinda’s, voeg de rasp en het sap van de limoen en de helft van de eieren toe.
Klop het overgebleven ei los en bestrijk de wontonvellen met het losgeklopte ei. Schep een eetlepel vulling op een wontonvel en knijp het vel dicht. Frituur de wontons goudbruin.

Mangomosterd-chutney
Schil de mango en snijd het vruchtvlees brunoise. Pel en snipper de ui. Halveer de rode peper en snijd de peper fijn. Snijd de paprika fijn. Verwarm de mango, ui, peper, de paprika, mosterdpoeder, grove mosterd en de gembersiroop en kook in circa 10 minuten tot chutney.

 

Ingredienten

20
Porties

Zalm-pindawontons

  • 400 g zalmfilets zonder vel
  • 1 kleine ui
  • 2 takjes bladselderij
  • 75 g geroosterde pinda's
  • 1 limoen
  • 2 eieren
  • 1 pakje wontonvellen

Mango-mosterdchutney

  • 1 mango
  • 1 kleine ui
  • 1 rode peper
  • 0.5 rode paprika
  • 2 tl Engels mosterdpoeder
  • 2 tl grove mosterd
  • 1 el gembersiroop

Extra nodig

  • zonnebloemolie om in te frituren
Geef je waardering
0