Schil en snijd de aardappels in vieren.
Pel en snijd twee derde van de uien in grove stukken.
Kook de aardappels en gesneden uien in water met zout, laurier, kruidnagel, rozemarijn en zuurkool circa 20 minuten.
Pel en snipper de resterende ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.
Voeg de kalfsfond en de rode wijn toe. Laat de saus in circa 8 minuten tot de helft inkoken.
Bestrooi de zalmmootjes met zout en peper.
Leg de zalmfilets op de zuurkool en stoom in circa 8 minuten gaar.
Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant.
Haal de zalm uit de pan en giet de zuurkool af.
Verwijder het blaadje laurier, de kruidnagel en de rozemarijn uit de zuurkool.
Tip: Wanneer je jus over hebt kan je deze invriezen in een ijsklontjeshouder. Op deze manier heb je altijd jus bij de hand en kun je gemakkelijk doseren.
Meld je aan en praat mee