De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zalm met zuurkool en rodewijnsaus

Schil en snijd de aardappels in vieren. Pel en snijd twee derde van de uien in grove stukken. Kook de aardappels en gesneden uien in water met zout, laurier, kruidnagel, rozemarijn en zuurkool circa 20 minuten. Pel en snipper de resterende ui. Pel en snijd de knoflook fijn.  

30 MIN
Zalm met zuurkool en rodewijnsaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels in vieren.

Pel en snijd twee derde van de uien in grove stukken.

Kook de aardappels en gesneden uien in water met zout, laurier, kruidnagel, rozemarijn en zuurkool circa 20 minuten.

Pel en snipper de resterende ui. Pel en snijd de knoflook fijn.  

Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten.

Voeg de kalfsfond en de rode wijn toe. Laat de saus in circa 8 minuten tot de helft inkoken.

Bestrooi de zalmmootjes met zout en peper.

Leg de zalmfilets op de zuurkool en stoom in circa 8 minuten gaar.

Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes in circa 6 minuten krokant.

Haal de zalm uit de pan en giet de zuurkool af.

Verwijder het blaadje laurier, de kruidnagel en de rozemarijn uit de zuurkool.

Tip: Wanneer je jus over hebt kan je deze invriezen in een ijsklontjeshouder. Op deze manier heb je altijd jus bij de hand en kun je gemakkelijk doseren.  

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker