Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Zalm met spinaziepesto uit de oven

  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g verse spinazie
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 65 g pijnboompitten
  • 60 ml olijfolie extra vierge
  • 400 g zalmfilet

Pastasalade

  • 300 g volkoren penne
  • 2 pomodori tomaten
  • 1 rode ui
  • 3 el zwarte olijven
  • 1 venkelknol

Extra nodig:

  • staafmixer
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten
  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Zalm met spinaziepesto uit de oven

  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pureer met een staafmixer 100 g spinazie met de knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
  • Snijd de zalm in vier gelijke stukken en leg de zalmfilets in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk de zalmfilets royaal met de spinaziepesto (bewaar de resterende pesto). 
  • Bak de zalmfilets in de oven in circa 10 minuten gaar.

Pastasalade

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet af en spoel de pasta koud.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de olijven in ringetjes.
  • Snijd de venkel in vieren, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen.
  • Meng in een grote kom de pasta, de resterende spinaziepesto, de resterende spinazie, tomaten, rode ui, olijven en de venkel.

Serveren
Verdeel de pastasalade en de zalm over borden.

Geef je waardering

189
Zalm met spinaziepesto uit de oven