De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Zalm met spinaziepesto uit de oven

Een heerlijk pastagerecht met zalm uit de oven en zelfgemaakte spinaziepesto.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Zalm met spinaziepesto uit de oven

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Zalm met spinaziepesto uit de oven

  • Pel en snijd de knoflook grof.
  • Pureer met een staafmixer 100 g spinazie met de knoflook, Parmezaanse kaas, pijnboompitten en olijfolie tot een gladde saus. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. 
  • Snijd de zalm in vier gelijke stukken en leg de zalmfilets in een met olie ingevette ovenschaal. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en bestrijk de zalmfilets royaal met de spinaziepesto (bewaar de resterende pesto). 
  • Bak de zalmfilets in de oven in circa 10 minuten gaar.

Pastasalade

  • Kook de pasta gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Giet af en spoel de pasta koud.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de olijven in ringetjes.
  • Snijd de venkel in vieren, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne repen.
  • Meng in een grote kom de pasta, de resterende spinaziepesto, de resterende spinazie, tomaten, rode ui, olijven en de venkel.

Serveren
Verdeel de pastasalade en de zalm over borden.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.