Stappenplan
-
Snijd de kip in blokjes van ca. 3 cm. Schep de kippenbouillonpoeder en olie erdoorheen. Rijg vervolgens de kip op de satéprikkers.
-
Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Pel de knoflook en bak het teentje goudbruin in de olie. Zet daarna het vuur uit.
-
Schil de gember, snijd in plakjes en pers boven de knoflookolie uit. Roer de saké, mirin, sojasaus en suiker door de olie.
-
Doe de maïzena in een bakje en roer met 1 eetlepel water tot een glad mengsel. Voeg dit toe aan de pan met de zelfgemaakte teriyakisaus en verwarm het 1 minuut mee.
-
Verhit een grillpan of bbq. Grill de kipspiesjes in 6-8 minuten rondom gaar. Bestrijk het vlees met een bakkwastje met de teriyakisaus en bak nog 1 min.
-
Leg de spiesjes op een bord. Snijd de bieslook fijn. Bestrooi de yakitori met sesamzaad en fijngesneden bieslook.
1 reactie