De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

yakitori

De Japanse klassieker yakitori mag natuurlijk niet ontbreken tussen de Asian Favourites van Eveline. 

30 min voorbereidingstijd
Eveline's asian favourite's: Yakitori

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Yakitori betekent "gegrilde kip" in het Japans. Het recept is ook niets meer en niets minder dan dat dus je hebt het zo op tafel. Mijn geheime ingrediënt is een goede sojasaus. Die is onmisbaar voor dit recept."

Bereidingswijze

Yakitori maken

  1. Snijd de kip in blokjes van ca. 3 cm. Schep de kippenbouillonpoeder en olie erdoorheen. Rijg vervolgens de kip op de satéprikkers.   

  2. Verhit voor de tare saus 2 eetlepels olie in een pan. Pel de knoflook en bak het teentje goudbruin in de olie. Zet daarna het vuur uit.

  3. Schil de gember, snijd in plakjes en pers boven de knoflookolie uit. Roer de saké, mirin, sojasaus en suiker door de olie.   

  4. Doe de maïzena in een bakje en roer met 1 eetlepel water tot een glad mengsel. Voeg dit toe aan de pan met de zelfgemaakte yakitorisaus (tare) en verwarm het 1 minuut mee.  

  5. Verhit een grillpan of bbq. Grill de kipspiesjes in 6-8 minuten rondom gaar. Bestrijk het vlees met een bakkwastje met de tare en bak nog 1 min.  

  6. Leg de spiesjes op een bord. Snijd de bieslook fijn. Bestrooi de yakitori met sesamzaad en fijngesneden bieslook.  

Wat betekent yakitori?

Yakitori is letterlijk vertaald gegrilde (yaki 焼き) kip (tori ). Daarom is het gerecht ook eigenlijk niet heel veel meer dan een geroosterde kipspies. Maar vergis je niet niet. Ondanks de eenvoudigheid kan je wel een ontzettend smaakvol gerecht verwachten.

yakitorispies met limoen

Welk vlees is yakitori?

Tori (鳥) betekent gevogelte in het Japans. Alhoewel het in deze context ook geïnterpreteerd kan worden als kip. Daarom wordt dit gerecht altijd gemaakt met kip. Welk deel van de kip kan variëren. In dit recept gebruik je kippendij omdat dat lekker mals blijft als je het hebt gegrild.

kipdijfilet op een bakplaat

Welke saus bij yakitori?

Bij yakitori wordt er meestal taresaus geserveerd. Dit is een saus op basis van sojasaus, mirin en sake. Anders is teriyakisaus ook een hele goede optie. 

teriyaki

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Heerlijk recept! Super om teriyakisaus zelf te kunnen maken. Dank!
Marion Vermaas
08-11-2023

Ook lekker