Wraps met kip zijn hét perfecte recept voor de dagen dat je meer taken in een dag hebt zitten dan uren en jouw verwachtingen van het avondeten torenhoog zijn: snel, gezond én lekker. Deze wraps met kipfilet heb je zo klaar en voldoen aan alle eisen.

Kip wraps

Deze wraps met kip geven je lekker veel voedingsstoffen zodat je ook het laatste stukje van de dag stuiterend van de energie doorkomt. Want hallo kidneybonen en spinazie! En die slagroom schrikt misschien een beetje af, maar het valt hartstikke mee in de calorieën. 25 gram per persoon is nou ook weer niet zo’n hoeveelheid waarmee je drastisch verschil gaat maken op de heupen. Wil je de wraps met kip een gezondere upgrade geven, dan kun je de wraps inwisselen voor volkoren wraps. 

Deze kip wraps heb je al met een kwartiertje op tafel staan. De meeste tijd gaat ‘m vooral zitten in het bakken van de kip, wat ook niet lang duurt. Met die kip zijn we meteen aangekomen bij het moeilijkste onderdeel van dit recept. Niet heel ingewikkeld dus. Past helemaal in binnen de kaders van snel, makkelijk en gezond. 

Heb je nog wat over? Niet weggooien (sowieso zonde)! Die wraps met kip zijn namelijk ook een goede gezonde lunch voor de dag erna. Nog makkelijk om mee te nemen ook. 

Wraps met kip klinkt niet heel erg vega, maar is wel heel makkelijk vega te maken door de kip te vervangen door vegetarische kip of door champignons. 

Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Wrap met kip en spinazie

  • 300 g kipfilet
  • olijfolie
  • 1 potje kidneybeans
  • 100 g spinazie
  • 100 ml slagroom
  • zout
  • versgemalen peper
  • 0.5 ijsbergsla
  • 4 wraps
  • 80 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Stap 1:

Snijd de kip in reepjes. Verhit olie in een pan en bak de kip goudbruin en gaar.

Stap 2:

Giet de kidneybonen af. Voeg ze met de spinazie toe aan de kip en bak circa 1 minuut mee.

Stap 3:

Blus af met de room, laat voor de helft inkoken en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4:

Snijd de sla in reepjes. Verwarm de wraps 30 seconden in de magnetron. Leg in het midden van de wraps de geraspte kaas, kipvulling en sla en rol de wraps met kip op.

Wraps met kip serveren

Als je de wraps hebt opgerold snijd je ze doormidden en leg ze op borden.

Wraps met kip variaties

Eet je liever wraps met kip met een Aziatisch tintje, maak dan eens volkorenwraps met gepocheerde kokoskip, knapperige slablaadjes, radijs en Aziatische guacamole. Eet je het liever met een fast food-vibe, probeer dan eens de wraps met kip in de vorm van een Turkse pizza. Slinger je de BBQ aan, dan kun je natuurlijk kip tandoori wraps van de bbq maken. 

Geef je waardering

Wraps met kip