Wortelsoep
-
Boen de bospenen met het loof onder koud stromend water schoon en laat uitlekken. Verwijder het loof en houd apart voor de croutons.
-
Snijd de bospenen in plakjes. Snijd de ui en knoflook grof.
-
Verhit 2 el olijfolie in een soeppan. Fruit de bospeen, ui en knoflook 3 min. op middelhoog vuur.
-
Rasp de gember en kurkuma boven de pan en schep erdoor. Voeg 1 liter water met de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en kook in 10 min. gaar.
-
Boen de sinaasappel schoon, rasp de oranje schil boven de pan en pers de vrucht erover uit.
-
Voeg de kokosmelk toe en pureer de wortelsoep met de staafmixer glad. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verdeel de wortelsoep over 4 kommen en strooi de croutons erover. Besprenkel met een drupje kruidenolie en garneer met dille.
Croutons
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Hak 20 gram van het loof samen met de dille grof en doe in een hoge beker. Voeg 60 ml olijfolie, peper en zout toe. Maal met de staafmixer fijn.
-
Snijd het stokbrood in blokjes en verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de kruidenolie en schep om. Rooster de croutons in 10 min. in de oven knapperig.
0 reacties