De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wortel-aspergesalade met merquezworstjes

Deze wortel-aspergesalade is zalig in de zomer!

30 min kooktijd
Wortel-aspergesalade met merquezworstjes

Een recept van

Bianca Janssen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Steek de kolen van de barbecue aan en laat de barbecue goed heet worden.

Halveer de krieltjes en kook ze in circa 15 minuten gaar in water met een beetje zout . Giet de krieltjes af en laat ze uitwasemen.

Snijd het brood in blokjes. Verhit een scheutje olie in een koekenpan, voeg de kerriepoeder toe en bak circa 1 minuut. Voeg het brood toe en bak het brood op laag vuur krokant.

Schil de bospenen. Snijd de kontjes van de bospenen en asperges en maak met een dunschiller dunnen linten van de bospeentjes, asperges en de courgette. Pluk de munt en snijd fijn. Meng de groentelinten en krieltjes en breng op smaak met de munt, olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper.

Gril de worstjes in circa 4 minuten om en om gaar.

Schep de salade op borden, leg er een worstje bij en lepel er wat yoghurt over. Strooi als laatste de kerriecroutons eroverheen. 

TIP: je kunt de worstjes ook gerust bakken in een koekenpan of grillen in een grillpan.

Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker