Let op: gebruik nooit producten om het vuur aan te wakkeren, zoals spiritus of benzine.

Enkele tips voor het barbecueën:

  • Dep gemarineerd vlees of vis droog voordat je het grillt.
  • Leg de hete kolen aan één zijde van de BBQ, zodat je aan de andere kant producten rustig kunt grillen.
  • Geef het vlees de tijd om te grillen. Draai het vlees dus niet te vaak.
  • Gebruik een tang om vlees te draaien in plaats van een vork. Als je met een vork in het vlees prikt, lopen de sappen eruit en wordt het vlees droog.
  • Trek het vlees niet los van de grill als het vast zit. Wacht even een paar minuten; het vlees laat vanzelf los.
  • Leg tijdens het barbecueën een tak tijm en rozemarijn op de kolen. Dit geeft een heerlijke geur en bovendien ook smaak aan de producten.
  • Leg visfilets op een stukje aluminiumfolie. Hele vissen kunnen zo op het rek, maar altijd aan de minst hete kant van de BBQ.