Rudolph van Veen

Ingredienten

12
Personen

Broodpudding

  • 125 g boter
  • 150 g witte chocolade
  • 1 oud stokbrood
  • 100 g suiker
  • 350 ml melk

Bosvruchtensaus

  • 300 g diepvries bosvruchten
  • 100 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • 50 ml bruine rum

Extra nodig

  • cupcaketray

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Broodpudding
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Smelt de boter en de witte chocolade apart van elkaar. Breek het stokbrood in kleine stukjes. Meng de suiker, melk en het ei door het brood. Voeg de chocolade en boter toe en meng goed door. Vet een cupcaketray in en verdeel de broodmassa erover. Bak in circa 30 minuten gaar.

Bosvruchtensaus
Ontdooi de bosvruchten. Smelt de boter en roer de poedersuiker erdoor. Roer de eidooiers los met de rum. Meng de eidooiers door de boter en bind op laag vuur zonder te koken. Voeg de bosvruchten toe. Haal de broodpuddinkjes uit de vorm en serveer met de bosvruchtensaus.

Geef je waardering

27
Witte chocolade-broodpudding