Taartbodem
Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine tot ze eruit zien als broodkruimels. Voeg de gesmolten boter toe en mix dit even door. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het gemalen biscuitmengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en zet circa 10 minuten in de koelkast zodat de boter kan stollen.
Taart
Week de gelatine in koud water. Hak de witte chocolade grof en smelt au bain-marie. Klop met een mixer de room met de suiker tot yoghurtdikte. Voeg daarna de mascarpone en kwark toe en meng door elkaar. Spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade erdoor. Schenk het mengsel op de bodem in de springvorm en laat circa 3 uur opstijven.
Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Schep de helft van het sap en pitjes in een pan. Voeg hieraan het rasp en sap van een sinaasappel toe en breng dit aan de kook. Voeg de kerriepoeder toe en laat kort trekken zonder te koken. Los de gelatine op in het vocht. Meng het koude sap en de pitjes van de passievruchten met het warmte mengsel en laat wat afkoelen. Schenk de passievruchtensaus op de taart.
Laat de taart circa 4 uur in de koelkast opstijven.
Serveren
Snijd de kwarktaart in punten.
2 reacties
Er zijn 2 dingen die je kunnen helpen:
1. Op kamertemperatuur laten komen van de kwark en de chocolade iets laten afkoelen voordat je ze door elkaar mengt.
2. Eerst familie maken voordat je alles door elkaar mengt. Dat wil zeggen: voeg eerst een flinke eetlepel van de kwark toe aan de gesmolten chocolade en meng goed door. Voeg dan de rest van de kwark in delen toe totdat het een homogeen mengsel is geworden.
Zo moet het vast het zeker lukken!
Groeten,
Amber van 24Kitchen