De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witte-chocoladekwarktaart

Deze witte-chocoladekwarktaart is een plaatje!

45 MIN
Witte chocolade-kwarktaart

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Taartbodem

Smelt de boter. Maal de biscuits in een keukenmachine tot ze eruit zien als broodkruimels. Voeg de gesmolten boter toe en mix dit even door. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het gemalen biscuitmengsel over de bodem van de springvorm. Druk goed aan en zet circa 10 minuten in de koelkast zodat de boter kan stollen.

Taart

Week de gelatine in koud water. Hak de witte chocolade grof en smelt au bain-marie. Klop met een mixer de room met de suiker tot yoghurtdikte. Voeg daarna de mascarpone en kwark toe en meng door elkaar. Spatel vervolgens de gesmolten witte chocolade erdoor. Schenk het mengsel op de bodem in de springvorm en laat circa 3 uur opstijven.

Halveer de passievruchten en lepel het vruchtvlees eruit. Schep de helft van het sap en pitjes in een pan. Voeg hieraan het rasp en sap van een sinaasappel toe en breng dit aan de kook. Voeg de kerriepoeder toe en laat kort trekken zonder te koken. Los de gelatine op in het vocht. Meng het koude sap en de pitjes van de passievruchten met het warmte mengsel en laat wat afkoelen. Schenk de passievruchtensaus op de taart.

Laat de taart circa 4 uur in de koelkast opstijven.

Serveren

Snijd de kwarktaart in punten.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker