- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
- Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika’s in stukjes. Voeg de stukjes paprika toe aan de ui en knoflook en bak circa 5 minuten mee.
- Snijd de tomaten in stukjes, voeg ze toe aan de paprika en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Schenk het water erbij en kook de saus circa 15 minuten met een deksel op de pan.
- Strooi een beetje bloem op een bordje.
- Verhit een scheut olie in een koekenpan.
- Snijd de kabeljauw in gelijke porties en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel de vis door de bloem en bak de vis in circa 6 minuten gaar. Voeg het klontje boter toe en knijp de limoen uit boven de vis. Lepel de boter over de vis. Zet het vuur uit.
- Pureer de tomaten-paprikasaus met een staafmixer.
- Spoel de bonen af, voeg ze toe aan de saus en warm goed door.
- Pluk en hak de peterselie fijn en roer de helft door de witte bonen in tomaten-paprikasaus.
Serveren
- Verdeel de witte bonen in tomaten-paprikasaus over borden en leg de vis erop. Bestrooi met de resterende peterselie.
0 reacties