Witte bonen in tomaten-paprikasaus met kabeljauw

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de puntpaprika’s in stukjes. Voeg de stukjes paprika toe aan de ui en knoflook en bak circa 5 minuten mee.
  • Snijd de tomaten in stukjes, voeg ze toe aan de paprika en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Schenk het water erbij en kook de saus circa 15 minuten met een deksel op de pan.
  • Strooi een beetje bloem op een bordje.
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan.
  • Snijd de kabeljauw in gelijke porties en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Wentel de vis door de bloem en bak de vis in circa 6 minuten gaar. Voeg het klontje boter toe en knijp de limoen uit boven de vis. Lepel de boter over de vis. Zet het vuur uit.
  • Pureer de tomaten-paprikasaus met een staafmixer.
  • Spoel de bonen af, voeg ze toe aan de saus en warm goed door.
  • Pluk en hak de peterselie fijn en roer de helft door de witte bonen in tomaten-paprikasaus.

Serveren

  • Verdeel de witte bonen in tomaten-paprikasaus over borden en leg de vis erop. Bestrooi met de resterende peterselie.

Ingredienten

4
Personen

Witte bonen in tomaten-paprikasaus met kabeljauw

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 zoete puntpaprika's
  • 500 g tomaten
  • 150 ml water
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 100 g bloem
  • 1 klontje boter
  • 1 limoen
  • 1 pot witte bonen à 270 g
  • 1 bosje peterselie

Extra nodig

  • staafmixer
Geef je waardering
4