De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Witlofsoep met blauwe kaas en spekjes

Halveer de witlof en snijd de kern eruit. Houd een aantal hele bladen achter en snijd de rest van de witlof in stukken. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Smelt de boter in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de bloem toe en bak deze circa 2 minuten mee. Voeg de gesneden witlof toe en bak circa 5 minuten.

35 MIN
Witlofsoep met blauwe kaas en spekjes
John Gerdsen

Bereidingswijze

Witlofsoep
Halveer de witlof en snijd de kern eruit. Houd een aantal hele bladen achter en snijd de rest van de witlof in stukken. Pel en snipper de ui. Pel en hak de knoflook. Smelt de boter in de pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de bloem toe en bak deze circa 2 minuten mee. Voeg de gesneden witlof toe en bak circa 5 minuten.
Blus af met de witte port en de groentebouillon. Breng aan de kook en laat circa 10 minuten zachtjes doorkoken.
Pureer de soep vervolgens met de staafmixer.
Voeg vervolgens de liaison toe: Splits de eieren, meng de eidooiers met de room en voeg al roerende toe aan de soep. Laat deze niet meer koken. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Garnituur
Bak de repen spek in een koekenpan in circa 5 minuten krokant en leg de plakjes op keukenpapier.
Kraak de verse walnoten en rooster ze circa 3 minuten in een droge pan.
Verbrokkel de blauwe kaas in kleine stukjes en snijd de bieslook in dunne ringen.

Serveren
Plaats de borden circa 15 minuten in een voorverwarmde oven van 80-100 ºC of gebruik een bordenwarmer.
Serveer de soep in een diep bord. Leg hierin een blaadje witlof. Verdeel het spek over de borden. Verdeel de blauwe kaas, de walnoten en de bieslook erover.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker