Witlof tarte tatin

22
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur totale tijd

Verwarm de oven voor op 190 ºC. Karamelliseer de suiker. Breng de wijn aan de kook en blus de karamel af met de wijn. Snijd de onderkanten van de witlof en haal de kern eruit. Schenk de karamel in de taartpan. Snijd de witlofstronkjes in de breedte doormidden en zet ze strak naast elkaar in de karamel.

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot 2 millimeter dik. Drapeer het deeg over de witlof en prik gaatjes in het deeg. Bak de taart in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Giet de tarte tatin af en kook het vocht voor de helft in. Keer de vorm in 1 keer om op een serveerschaal en serveer warm. Bestrijk met het ingekookte vocht.

Ingredienten

1
Porties

Witlof tarte tatin

  • 100 g suiker
  • 50 ml rode wijn
  • 9 witlofstronkjes
  • 5 plakjes bladerdeeg

Extra nodig

  • taartpan van 24 cm doorsnede
Geef je waardering
22