Witlof met gekruid gehakt
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met ui, knoflook, specerijen, ei, paneermeel en pijnboompitten en breng op smaak met zout en peper. Snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in 12 plakken. Halveer de stronkjes witlof en bedek de snijkant met het gehakt. Wikkel er een plak courgette om, zet ze vast met een cocktailprikker en prik er een tomaatje aan. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de witlof erin. Bak de witlof in circa 20 minuten gaar.
Couscous met groene kruiden
Breng de bouillon aan de kook, schenk het over de couscous en laat circa 10 minuten wellen. Pluk de kruiden en snijd ze fijn. Roer de couscous los met een vork. Meng de kruiden erdoor. Halveer de citroen en breng de couscous op smaak met citroensap, olijfolie en versgemalen peper.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Pel en hak de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Meng het gehakt met ui, knoflook, specerijen, ei, paneermeel en pijnboompitten en breng op smaak met zout en peper. Snijd de courgette met een dunschiller of kaasschaaf in 12 plakken.
0 reacties