De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

witlof-aardappelsalade

Boen de aardappels schoon en kook ze in circa 15 minuten gaar in ruim kokend water met zout. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Kook de eieren circa 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflooktenen en vijzel ze met de ansjovisfilets tot een pasta.

40 min kooktijd
Witlof-aardappelsalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Boen de aardappels schoon en kook ze in circa 15 minuten gaar in ruim kokend water met zout. Giet de aardappels af en laat ze afkoelen. Kook de eieren circa 8 minuten, laat ze schrikken onder koud water en pel ze. Snijd de peterselie fijn. Pel de knoflooktenen en vijzel ze met de ansjovisfilets tot een pasta. Voeg het sap van de citroen, olijfolie en de peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Halveer de eieren en snijd de aardappels in vieren. Snijd de onderkanten van de witlof en roodlof. Maak de blaadjes los van de stronken, doe ze samen met de aardappels in een kom en meng de salade met de ansjovisdressing. Spoel de kappertjes af met water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een laagje olie in een koekenpan, frituur de kappertjes krokant en schep ze op keukenpapier. Schep de salade op borden. Verdeel de halve eieren en bestrooi de witlofsalade met gefrituurde kappertjes.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker