Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd ze in lange smalle repen. Leg de repen witlof circa 3 minuten in koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Breng de zure room op smaak met zeezout en peper.
Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm en spoel de kappertjes af met koud water. Meng de bieslook en de kappertjes door de zure room en voeg de witlof toe. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes. Verhit olie in een pan en bak de champignons circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de eendenborst in dunne plakjes. Snijd de appels en hak de walnoten. Verdeel de witlof en de gemengde salade over het midden van de borden. Leg er plakjes eend en champignons op. Strooi de appel en walnoten erover.
Tip: Combineer voor een feestelijk kleur en smaak de witlof eens met roodlof. Deze witlofsalade is ook heerlijk met Hollandse garnalen. Wil je het vegetarisch houden combineer de salade dan met een mix van paddenstoelen.
Dit recept komt uit de TROSkompas/ TVkrant special over 24Kitchen.
Wijntip: Frisser dan fris! Een strak-droge witte wijn is superlekker hierbij! Liefst van Sauvignon Blanc. Komt ‘ie van buiten Europa dan is de wijn vaak iets sappiger, maar dat kan in geval ook.
0 reacties