De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Winterse witlofsalade

Een heerlijke salade van witlof, champignons en een eendenborst.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Winterse witlofsalade

Bereidingswijze

Halveer de stronkjes witlof in de lengte en snijd ze in lange smalle repen. Leg de repen witlof circa 3 minuten in koud water. Laat ze goed uitlekken en dep ze droog. Breng de zure room op smaak met zeezout en peper.

Snijd de bieslook in stukjes van 1 cm en spoel de kappertjes af met koud water. Meng de bieslook en de kappertjes door de zure room en voeg de witlof toe. Veeg de champignons schoon met keukenpapier en verwijder de steeltjes. Verhit olie in een pan en bak de champignons circa 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de eendenborst in dunne plakjes. Snijd de appels en hak de walnoten. Verdeel de witlof en de gemengde salade over het midden van de borden. Leg er plakjes eend en champignons op. Strooi de appel en walnoten erover.

Tip: Combineer voor een feestelijk kleur en smaak de witlof eens met roodlof. Deze witlofsalade is ook heerlijk met Hollandse garnalen. Wil je het vegetarisch houden combineer de salade dan met een mix van paddenstoelen.

Dit recept komt uit de TROSkompas/ TVkrant special over 24Kitchen. 

Wijntip: Frisser dan fris! Een strak-droge witte wijn is superlekker hierbij! Liefst van Sauvignon Blanc. Komt ‘ie van buiten Europa dan is de wijn vaak iets sappiger, maar dat kan in geval ook.

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.